Архив: Булфото

17-годишна от Казанлъшко получи условна присъда за убийство на новороденото си бебе.

На 1 март тази година в казънлъшко село непълнолетната умишлено е умъртвила новороденото си момченце веднага след раждането му чрез удушаване.

На първото съдебно заседание подсъдимата призна изцяло вината си и поиска да се възползва от законовата възможност за провеждане на съкратено съдебно следствие, при което определеното наказание се намалява с една трета.

Още по темата

На 10 септември Районният съд в Казанлък призна подсъдимата за виновна и наложи наказание от 1 година и 4 месеца "лишаване от свобода" условно с изпитателен срок от 3 години, съобщиха от прокуратурата.

За случая са съобщили лекари от болницата, където момичето е постъпило с усложнения след раждането. Тъй като тя не дала обяснения къде е детето, лекарите се обадили в полицията.

Според разследването майката е удушила с ръце своето бебе. Момичето родило на 1 март, дни по-късно бебето било открито във фризер в изоставена постройка в село Средногорово, където момичето е живеело с бащата на детето и собствения си баща. Тримата са българи, не са от селото. Дошли там преди година, но никой не знае откъде.

Непълнолетната Петя е умъртвила бебето си минути след като го е родила. 23-годишният баща Стефан е искал да се обадят на Бърза помощ, но момичето е отказало.

Впоследствие той е сложил бебето в найлонова торба и в неработещ хладилник. Там то било открито от разследващите, заедно с плацентата от ражданетето.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

"Как въобще за умишлено убийство ще дават условна присъда?"

Води се "следродилна депресия" и продължава до няколко седмици след раждането. Жената е невменяема. Хормоните я блъскат яката, докато се опитват да се върнат в нормални граници след бременността. Случва се родилките да изпитат пълна незаинтересованост към детето(да го оставят да умре) или абсолютна омраза(водеща до агресия към детето). Затова и не ги изписват веднага от болницатаслед раждане , ако си забелязал...

10

Анонимен

преди 2 години

Някъде пишеше, че най-вероятният татко е бащата на момичето, а не приятеля ... и все пак условна за убийство е подигравка...

9

Pesho

преди 2 години

НЯМА ПРАВОСЪДИЕ

Ако бащата го беше удушил нямаше да е условна присъдата. Как въобще за умишлено убийство ще дават условна присъда? Да го беше оставила в майчин дом поне, като не го иска.
Язък за горкото бебе.