Снимка: Архив, Булфото

Апелативният съд във Варна намали присъдата на Анита Мейзер, която беше призната за виновна за убийството на съпруга си Николай, както и опит за подкуп на полицейски служител. Мейзер ще лежи в затвора три години, съобщават от "24 часа".

За предложения подкуп на полицейски служител Апелативният съд е намалил също наказанието й на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 4000 лева.

Още по темата

При групирането на двете наказания съдът е решил да наложи по-тежкото наказание, а именно - 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 4000 лв.

Апелативният съд е намалил размера и на присъденото обезщетение на майката на починалия съпруг на Анита от 150 000 лева на 100 000 лева с дължимите лихви от датата на причиненото увреждане - 14 август 2016 г., до окончателното му изплащане.

Остава мярката за неотклонение "Домашен арест".

Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд.

Анита Мейзер уби съпруга си със "свински опашки" на 14 август 2016 г. Тя вързала кабелните стяжки на врата на мъжа си, който се опитал да ги скъса с мускулите на врата си. Той успял да скъса първата, но на втората и третата се затруднил. Те обаче се затегнали и така се стигнало до трагичното задушаване.

Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., а тя неколкократно промени показанията си, дадени пред разследващите, а и пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase