Снимка: flickr
fallback

Правителството подготвя промени в действащото законодателство, за да намали случаите на отклоняване от правосъдието.

В Закона за българските лични документи ще има запис, според който на обвиняемите и подсъдими лица ще се отнема личната карта и ще се издава временна, която ще е абсолютно идентична на редовната им, но в нея ще е кодирана забрана за напускане на страната.

Това съобщи зам. вътрешният министър Красимир Ципов в интервю за "24 часа".

"Предвиждаме издаването на временна карта за самоличност, която ще създаде условия да не се отклоняват от правосъдие лица с наложени мерки за процесуална принуда по смисъла на НПК. Такава ще се издава, когато срещу съответния гражданин има образувано наказателно производство и му е постановена забрана за напускане на страната. Тогава, когато е наложена от съд след влязла в сила присъда на първа или втора инстанция, се предвижда и отнемане на валидната лична карта. Но тъй като тези лица не са осъдени окончателно с лишаване от свобода, ще им бъде издавана временна карта за самоличност", уточни Ципов.

По този начин се очаква сериозно ограничаване на отклоняванията от правосъдие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ха ха

преди 5 години

Най-големите и абсурдни глупости са измислени от некадърници . А некадърници в държавното управление .......... няма толкова всемогъщ бог които да опази народа на такава страна .

15

Анонимен

преди 5 години

Ще минават по нова тарифа. Абе ние мигранти разнасяме. Без лични карти.

14

Анонимен

преди 5 години

И къде е кривосъдната презумпция невинен до доказване на противното? По-добре направо да ги затварят в Белене, докато мине делото...

fallback