Снимка: архив "Булфото"

Затворник в Ловешкия затвор поиска 2 000 лева обезщетение заради стрес, тормоз и безсъние, предизвикани от дървеници зад решетките.

В исковата си молба пандизчията разказва, че на 28 декември 2017 година подал сигнал до надзорно-охранителен състав на затвора, че в стаята му има дървеници. Мъжът показал, че е нахапан по тялото, а клепачът на едното му око бил подут. Това го лишавало от пълноценнно зрение.

Още по темата

Въпреки сигнала, действия не били предприети. Затова в първия работен ден на 2018 година мъжът подал затворникът подал жалба до шефа на затвора.

В исковата молба на задържания се твърди, че едва на 5.01.2018 г. завивките и дюшекът били изпарени, но дървениците не били унищожени, поради което и към 24.01.2018 г. продължава да търпи неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, психически и физически дискомфорт, безсъние, изтезание и мъчение, вследствие на бездействието на администрацията, съобщи "Дарик".

Административният съд в Габрово обаче отхвърли иска на затворника.

Решението подлежи на оспорване с касационна жалба и касационен протест пред Върховен административен съд на Република България в четиринадесетдневен срок от съобщаването му на страните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase