Снимка: Архив, bgonair.bg
fallback

След като стана ясно, че в Истанбул заедно с несребърния наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите е бил арестуван и общинския съветник и от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, от левицата се разграничиха от него.

Oще по темата

"Той не е член на БСП и е избран за общински съветник през 2015 г. от гражданската квота", съобщиха от пресцентъра на  партията.

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от него и иска той незабавно да напусне Общинския съвет в Бургас.

Бенчев беше задържан при акцията в Истанбул заедно с Митьо Очите.

Към момента не е ясно в какво качество Бенчев е придружавал несебърския бос в Турция.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

Той е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност”, за която Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

Сред арестуваните в турската столицата е и бившият депутат от ДПС и екскмет на Руен Несрин Узун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен150 "Комбайнерът"на БСП кара Ролс Ройс за 200 000 лв,занимава се с изнудване,пране на пари,рекет и други подобни.Тепърва ще има обвинения,не се грижи.

144

Анонимен

преди 5 години

До корабче152 Бенчев е човекът в сянка за БСП,който им осигурява финансите от престъпния си бизнес.А Нинова се прави на изненадана,сякаш чува за първи път.

143

корабче

преди 5 години

Не мога да повярвам, че е нямало нито един свободен социалист, който да си стане един общински съветник от БСП, а се е наложило някакъв непроверен човечец от Гражданската квота. Бургас е на морето и не е малък град.

fallback