Стрелецът Иван Тонев. Снимка: Булфото
fallback

"Съжалявам за случилото се. Можеше да стрелям встрани от човека, но най-много съжалявам, че попаднах на семейство Адамс. Те са си носили палка, ако срещнат куче, да го набият, а човек - да го убият".

Oще по темата

Това каза в съда бившият полицай Иван Тонев, който миналата седмица простреля с пистолет в подлеза на столичните булеварди "Гоце Делчев" и булевард "България" човек, чието куче се изпикало пред магазина му.

Тонев и адвокатът му Стефан Стефанов обясниха, че мъжът е бил нападнат с метална палка преди да стреля и твърдяха, че е действал при неизбежна отбрана.

Въпреки думите му, състав на Софийския апелативен съд, го остави в ареста, съобщи "24 часа".

Решението на магистратите е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Емо

преди 5 години

За какво да съжалява? Че се е защитил ли? Верно че е можел в страни, ама ситуацията е тактическа, постфактум-възможности много. Ако онци е бил с бухалка - един удар в главата е смъртоносен? Ако е бил значително по-млад, по-едър и силен? Те такива работи се гледат и имат значение като се тълкува неизбежната отбрана. Ми ако стреля встрани, пък куршума улучи някой случаен минувач. Какво като е бивш полицай? Стига с тази предубеденост при стралба със законно оръжие при неизбежна отбрана.

18

Анонимен

преди 5 години

Дайте снимка и на тоя с палката, да го видим и него.

17

До 17

преди 5 години

Да трябва да се разреши да носят оръжие само на мафиотите. Обикновения човек трябва да им търпи издевателствата и ако има оплаквания да се обръща към poparmeniq

fallback