Снимка: flickr

Районен съд - Варна оправда 24-годишен американски гражданин, спрямо когото беше внесена полицейска преписка за проява на дребно хулиганство.

Срещу 24-годишния турист има съставен акт от полицията за уриниране по улица "Наум" в ромското гето "Максуда" във Варна.

Това става в светлата част на деня в следобедните часове на 26 юли. Пикаещият турист предизвикал недоволството на местните хора, които забелязали действията му.

Младежи, които паркирали колата си наблизо, се развикали и тръгнали заплашително към него. След това влезли в словесен конфликт, като продължили да крещят и да блъскат младежа и приятелката му. Цивилни полицаи забелязали конфликта и се намесили, като предотвратили побоя над чужденците.

На свое съдебно заседание състав на Районния съд във Варна прие, че макар да има данни за морално укоримо поведение, в конкретния случай не е осъществено нарушение, визирано в Указа за борба с дребното хулиганство.

По делото липсват данни младежът да е проявил демонстративно оскърбително отношение или да е целял съзнателно да наруши обществения ред. В съдебна зала американецът благодари на служителите на реда за оказаното му съдействие за предотвратяване на евентуален по-сериозен конфликт.

След инцидента и благосколонното отношение на съда към туриста, мрежата избухна с коментари по случая.

"Ако се изпикае на улицата в щата си, сигурно ще го тикнат в затвора на момента", категорични са много от коментиращите, които смятат поведението на чужденеца за недопустимо.

Други задават въпроса: "А какво е търсил този американец в "Максуда", като намекват, че това е едно от местата в града, където безпроблемно се продава дрога.

Трети пък казват, че "човекът си е помислил, че е в тоалетна, защото дори в амерканските гета, нема такава мръсотия и смрад".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase