Окованият Метушев в съда. Снимка: "Монитор"

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста ексфутболистът Марио Метушев, който бе обвинен в убийството на приятеля си Красимир Колджиев - Дзъмбо.

Прокурорът по делото пледира за задържането му под стража, мотивирайки се с това, че по време на инцидента Марио е наранил и майката на убития Колджиев – Надежда.

"Слагах им в кухнята яденето за Байрама, когато чух сина ми да вика за помощ. Влязох в стаята му и видях как Марио ръга с нож Красимир", тези думи каза в съдебната зала прокурорът от името на Надежда.

Още по темата

Тя опитала да защити сина си, като хвърлила два стола по Марио, но той налетял и на нея, като я порязал с ножа в ръката.

После, според разказа на майката, той започнал да ръга себе си в корема, накрая забил ножа в шията си.

Вчера следобед Благоевградския окръжен съд гледа мярката за неотклонение на Марио Метушев. Той бе конвоиран от 5-ма полицаи с белезници на ръцете и вериги на краката, с повърхностна рана в лявата част на шията си, пише "Монитор".

През цялото време бившият футболист мълчеше в съдебната зала. Единствените думи, които се отрониха от устата му бяха, че иска да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция.

Преди два дни Метушев беше изписан от болницата в Гоце Делчев и веднага задържан и транспортиран в благоевградския арест на полицията.

На 15 юни Красимир Колджиев - Дзъмбо бе буквално заклан от бившия футболист и свой приятел от детинство Марио Метушев.

39-годишният мъж, който има над 200 мача в елита, е бил състезател на "Пирин" (Гоце Делчев), "Пирин 1922" , "Ботев", "Черно море", "Черноморец" и др.

През последните години е тренил отбора на "Места" (Хаджидимово).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase