Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Хванатата с подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, който съдът отстрани от поста, е влязла по спешност в затворническата болница

Oще по темата

Информацията съобщи пред "24 часа" адвокатът й Марин Марковски, но отсече, че няма да коментира защо, тъй като това е деликатна тема.

Преди време той съобщи, че Иванчева ще съди България в Страсбург заради лошите условия в затвора.

Иванчева беше задържана на 17 април през зрелищна акция в центъра на София.

Тогава до Спортната палата й щракнаха белезници по обвинение, че заедно със заместничката си Биляна Петрова взела 56 хил. евро подкуп от предприемача Александър Ваклин.

Според спецпрокуратурата посредник в корупционната сехма бил бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Обвинението твърди още, че тримата поискали от Ваклин 500 хил. евро.

Не един път по време съдебните заседания по мярката за неотклонение и отстраняването от длъжност на кметицата тя се е оплакваше от лошите условия в килията, заради които дори пъпчасала.

В сряда с аргумента, че здравословното й състояние е влошено, Иванчева и адвокатът й ще поискат от състав на специализирания съд да я пусне на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

уточнение

преди 5 години

Не е хваната с подкуп , а беше намерен такъв подхвърлен в колата й , който не е пипан от нея. Сигурно е проклета,опърничава и вероятно некомпетентна , но не изглежда и явно не е подкупна.

34

Анонимен

преди 5 години

фризьорката почна с цирка.

33

месара

преди 5 години

абе как така преди да ги арестуват, ядат, пият и се е..т като за световно, а щом ги арестуват почват да се разболяват? не визирам само тая, а всички престъпници!

fallback