Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Апелативният специализиран съд остави в ареста Петко Дюлгеров. Бившият кмет на столичния район "Младост" е обвинен в помагачество при взимане на подкупа, за който е подсъдим заедно с временно отстраненият от длъжност кмет на района Десислава Иванчева, съобщи "Дарик".

Конкретно - Дюлгеров е участвал в искането и получаването на парите от бизнесмена Александър Ваклин. "Взел е 14 хил. евро от общо 70 хил. евро рушвет, за да спонсорира тв предаване, каза прокурорка пред Апелативния специализиран съд.

Че парите били за спонсорство, ставало ясно от обясненията на бившия кмет, който признава за корупцията в община "Младост". Той твърди също, че част от тях щели да отидат за лечение на едното му око.

Oще по темата

Адвокатката на Дюлгеров Марияна Тодорова поиска съдът да отмени задържането му с аргумента, че му предстои трансплантация на роговица, която ако се забави, той може да ослепее: "Позволете на Дюлгеров да вижда света, децата си и жена си и да бъде пълноценен гражданин".

Съдът обаче се позова на медицинска експертиза, от която ставало ясно, че операцията на Дюлгеров не е спешна и не е насрочена. Това бе и един от мотивите магистратите да не го пуснат от ареста. Другият е, че той е с "висока степен на обществена опасност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

не е помагал , а е главен организатор и инициатор на подкупа и натопяването на кметицата

11

Само питам

преди 5 години

А, като е бил кмет дали е взимал рушвети и той ли е открехнал г-жа Иванчева за корупционите схеми?

10

До 7

преди 5 години

"A Александър Ваклин ? Колкото е незаконно да взимаш, толкова е незаконно и да даваш. Но понеже пред името му има "бизнесмен", такова животно нЕма нали ?" Именно, затова ги е предал на полицията, за да бележат парите предназначени за бандитката-рекетьорка Иванчева, още преди да бъдат предадени и да ги вземе. Браво, че се е сетил. Така се прави!!!

fallback