Снимка: Булфото
fallback

Архитект Димитър Димитров се обяви в защита на хванатата с подкуп Десислава Иванчева, кмет на столичния район "Младост". Според него обвиненията срещу нея и другата задържана жена са фалшиви.

"Молбата ми е към този съд, ако наистина е независим съд, незабавно да освободи тези кметици", каза арх, Димитров в студиото на "България сутрин".

Журналистът Явор Дачков пък е на мнение, че твърдението и внушението за сложна организирана постановка и схема от страна на държавата, в това число прокурори, полицаи, съдии, политици, с подхвърляне на пари в колата и че всичко е, за да унищожат районния кмет, е налудничаво и несериозно.
Oще по темата

"Има предположения и факти. Фактите са, че тя е хваната със 70 хиляди евро подкуп", каза Дачков пред Bulgaria ON AIR.

Днес от 10 часа съдът ще гледа мярката за неотклонение на Десислава Иванчева, а пред сградата вече се събират хора в подкрепа на задържаните жени.

Петър Кърджилов, ПР на община "Младост", попита къде е решението от съдия да се бележи основното веществено доказателство? По думите му това значи, че разследващите не са убедили съдията, че има нужда от такава акция.

"Те нямат доказателства по основното обвинение, което е в искане на подкуп", каза Кърджилов в ефира на "България сутрин".

Татяна Христова от сдружение "За зелен Младост" заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че цялата схема е скалъпен сценарии срещу кмета, който защитава гражданите и се опита да спре всички корупционни схеми, които от години се практикуват в общината.

"Истината ще излезе наяве и ще възтържествува", категорична беше тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Име...

преди 6 години

хора не може да се толерират корупционни практики, само защото не харесваме управляващите, в обществото все пак трябва да има някакъв морал и култура

33

Анонимен

преди 6 години

Искам да попитам редно ли е парите , който са веществено доказателство да се върнат и да изчезнат...?! Тази история много издиша.

32

Анонимен

преди 6 години

Браво арх. Димитров поздравления за трезвата преценка на ситуацията! ДачкOFF да ходи и да се скрие - мазен 5-торазряден "журналист", *** !

fallback