Снимка: архив, Булфото
fallback

Апелативният съд в Пловдив потвърди наказанието от 1 г. лишаване от свобода за Ахмед Муса,  дадено му от пазарджишките магистрати.

Той е признат за виновен в членуване в група с антидемократическа насоченост, за разспространение на радикален ислям и за проповядване на омраза на религиозна основа, съобщава "24 часа".

От останалите 12 имами апелативният съд оправда напълно Юсуф Горелски, а на другите бяха намалени глобите със суми от 500 до 1000 лв.

Oще по темата

Апелативните магистрати отказаха да уважат искането на прокуратурата за изменения на мярката за неотклонение на Ахмед Муса, който в момента е на свобода с парична гаранция.

Съдът постанови още, всички подсъдими, с изключение на оправдания Юсуф Горелски, да заплатят по 1095 лева на Пловдивския апелативен съд и по 683 лева - на Пазарджишкия.

Адвокатите на Ахмед Муса - Елвира Панкова и Красимир Елдъров, заявиха, че ще обжалват пред ВКС.

Нито един от 13-е имами не се появи в залата за прочитането на присъдата. Дойдоха само двама защитници на Муса - адвокатите Красимир Елдърова и Евелина Панкова.

През 2016 г. 14 души бяха обвинени в радикален ислям, като девет от тях бяха арестувани, за да не продължат да проповядват идеите си.

Основен обвиняем сред тях бе Ахмед Муса, който стана ясно, че проповядвал радикален ислям и разпространявал идеите на "Ислямска държава" от години.

При направената му съдебно-психиатричната и психологическа експертиза, стана ясно, че Муса  е напълно отдаден на религията и по-точно - салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Струва си да се обжалва- присъдата на тоя *** е много малка и трябва да бъде увеличена!

20

Ангел

преди 6 години

България е най горделивия и заблуден народ най омразното за ВСЕВИШНИЯ ГОСПОД за АЛЛАХ за ВСЕМИЛОСТИВИЯ за ВСЕМОГЪЩИЯ ГОСПОД е един о братя и сестри аз съм българин но приех Исляма преди време не говорете за Ислям без да сте чели Свещения КОРАН има една Истина на този свят и безброй лъжи Слава на БОГА

19

Анонимен

преди 6 години

Какъв пандиз, бе?Щом като е подстрекавал към религиозни войни, един шут отзад, малко по-долу от гърба - в посока към границата! И лишаване от българско гражданство!Нека да си го приберат някъде там, в емирствата. Да вземе с него и всички бурконосителки, халал да са им!

fallback