Снимка: Архив
fallback

Заради злоупотреби с държавни субсидии от ГЕРБ дават на главния прокурор кмета на Провадия, издигат от БСП, Филчо Филев.

Според бившия депутат от управляващата партия Антон Тодоров във всяка една от общините, където на власт е червен кмет, има по един гейт, така че този в Провадия е "Филчогейт".

От ГЕРБ цитираха два доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция. Единият е от 2016 г., а другият - от април 2017 г.

Във втория финансовите инспектори са установили нанесени вреди в размер на над 370 хил. лева, дадени на фирма за превоз на ученици без обществена поръчка. Средствата пък са държавни субсидии.

Проверяващите са констатирали общо 39 нарушения, вследствие на което са съставили 39 акта на кмета Филчо Филев. В хода на проверката ревизорите са установили и 7 броя "индикатори за измама". "Индикатор за измама" е белег, от който може да се направи обоснован извод за преднамерено невярно или неточно представяне на факти. 

В опис сметките, въз основата на които са издадени фактурите, имало имена на хора, които не са в регистрите на ГРАО, което означава, че те не съществуват физически, обясни Антон Тодоров.

Според него кметът на Провадия умишлено вреди на хората от общината като ощетява бюджета.

През 2016 г. Агенцията за държавна финансова инспекция също е открила нарушения за нанесени вреди в размер на 83 300 лева. Тогава проверяващите откриха 15 нарушения и съставиха 10 акта за установяване на административно нарушение, които са признати и от съда.

Било е установено още, че Филчо Филев е възложил автотранспорта на частна фирма без да проведе обществена поръчка и така е ощетил бюджета на общината с близо половин милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Айде бе!

преди 6 години

А болшинството от гербовитски кметове в страната- КОГА ще станат клиенти на проКУРатурата? Или пък им се полага номинация за "праведници на света"?. Борисов може да им ходатайства.

21

Варненец

преди 6 години

Само една от милионите кражби на ГЕРБ : във Варна се правят най-скъпите 3,5 км. път в историята на човечеството за над 110 000 000 лева. БЕЗ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА. И *** на ГЕРБ ще ми говорят за някакви смешки свързани с Филчо Филев. А милионите откраднати от ГРОБ Варна, а детските площадки за по няколко стотин хилядарки всяка. Живеем в някакъв ужасяващ посттоталитаризъм гробарски..

20

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСамо си вземате

fallback