Снимка: архив "Булфото"
fallback

Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото, остана без адвокат, защото няма пари за хонорара му. Това призна самият той в Софийския градски съд преди едно от делата му – за присвояване на 6 млн. лв. Топлофикация "София".

Един от знаковите подсъдими у нас излезе от затвора на 8 февруари след като изтърпя 3-годишна присъда за корупция.

Oще по темата

"Отказвам се от адвокат Венцислав Дудоленски, тъй като от 2006 г. сметките ми и тези на жена ми са блокирани и нямам с какво да му платя. Моля да ми назначите служебен защитник", каза Димитров и пред съда.

"Надявам се да не шиканирате умишлено процеса", отвърна му съдия Величка Цанова. И за да не наруши правото му на защита, отложи делото за 30 март, за когато от Софийската адвокатска колегия ще изпратят служебен повереник на Димитров, съобщи "24 часа".

Това е едно от двете висящи дела срещу Димитров, то е и най-голямото по обем.

Според прокуратурата пари от "Топлофикация" са източвани, като са купувани арматурни елементи от фирма "Шибър" на завишени цени или на части, което ги е оскъпявало, а освен това е заобикалян Законът за обществените поръчки.

Заедно с Димитров подсъдими са шефката на фирма "Шибър" Мая Стоилова и Лина Абланска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Р.Овч.

преди 6 години

Нали нинова му беше защитник, но сега е заета с покупка на къща за 5 милиона долара в САЩ за синчето капиталист.

13

Доколкото зная...

преди 6 години

Всеки има право да избира служебен защитник, тъй щото съдийката да не се обеснява много-много. Поискал е служебник, не дължи обЕснения никакви !

12

...

преди 6 години

Ехеее тоя вече 12г го съдим и май след още 20 той сам ше си умре от старост! Значи искам да да ме разберете правилно: Да са живи и здрави и съд и прокуратура и всичките БГ институции свързани със случая! И майките им да са живи и здрави и лелите им и сестрите им и дъщерите им и всичките им роднини от женски пол да са живи и здрави!!!!!!!

fallback