Полиция отвежда Милен към съдебната зала. Снимка: Дарик

Районна прокуратура Бургас протестира домашния арест на интернет измамника Милен Стойчев от Бургас, който се представял за бедстващата Мария в социалните мрежи.

Още по темата

На 7 февруари съдът по пусна под домашен арест. Част от мотивите за изменение на мярката бяха, че 38-годишният мъж е с чисто съдебно минало, неосъждан, престъплението, в което е обвинен, не включва в себе си физическо насилие над други лица. Съдействал е на разследващите органи. Компютърът, който е използвал за извършване на престъплението е иззет, а обвиняемият пък вече нямал физически достъп до ползваните по-рано банковите сметки.

Милен Стойчев е обвинен за това, че от януари 2016 г. до юни 2017 г. докато бил в Бургас, се представял в социалните мрежи за хубавицата Мария Василева, която бедства в Гърция и няма пари да се върне в България.

Десетки българи, предимно мъже, започнали да превеждат различни суми в посочена от измамника банкова сметка. Преводите били от 20 до 220 евро, разкриха от полицията.

От прокуратурата обаче изтъкват, че съществуват достатъчно други известни съвременни средства за комуникация в интернет като смартфони, а и не е невъзможно обвиняемият да се снабди в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет.

38-годишният Стойчев е трайно безработен, като средствата за издръжката му са генерирани от престъпната му дейност, отбелязва държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase