Снимка: Visualhunt
fallback

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение на 35-годишния Димитър М. за смъртта на 3-годишния му племеник, който понеделник бе убит от питбул в двора на къщата им в пазарджишкото село Мокрище.

Обвинението е за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвало смърт на дете. Говорителят на държавното обвинение в Пазарджик Павел Пантов обясни, че разследващите са получили неопровержими доказателства, че чичото Димитър е действителният собственик на кучето.

Oще по темата

Ако мъжът бъде признат за виновен, го очакват до 5 години затвор и глоба от 10 000 лева.

С разпореждане на прокуратурата неговият арест е удължен до 72 часа.

От държавното обвинение обявиха, че ще поискат от съда постановяване на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за мъжът.

Бащата и лелята на детето до края на деня ще бъдат освободени от ареста, заяви прокурор Пантов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

До 26

преди 6 години

Ми дайте да връзваме вече децата, за да могат кучетата дасе разхождат свободно.

32

Анонимен

преди 6 години

Питбули не се използват за служебни кучета защото не мажеш да имаш контрол над тях. И немската овчарка е опасна , но можеш да я обучиш . А питбула много се съмнявам че ще слуша стопанина си ако се сбие. Трябва да ги забранят за отглеждане.

31

Анонимен

преди 6 години

Ако разхождаш питбул на каишка но без наморник - глоба 10000лв. При повторно нарушение - затвор 10г. Ако го разхождаш без каишка - затвор 10г. А за кучешки боеве - 20г. И бер разни намалявания.

fallback