Снимка: архив "Булфото"
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на всички прокуратури защо осъдени с тежки присъди не са в затвора.

Отговор на въпроса започва да се търси след разплитането на кървавата драма в Нови Искър. В новогодишната нощ там бяха убити шестима души, а разследващите обвиниха за убийството бившия затворник Росен Ангелов. Той е бил обявен за издирване преди девет години след поредна осъдителна присъда.

Oще по темата

Проверката ще установява всички пропуски в изпълнението на наказанията, за да се повиши ефективността на издирвателната дейност, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА.

Цацаров е разпоредил да бъдат проверени и всички преписки, по които присъдата е изпратена за изпълнение на съдебната охрана, но осъдените не са намерени.

До 2 февруари трябва да са готови и докладите от проверките в страната, за да стане ясно колко са онези, които не са влезли в затвора, а издирването им все още продължава.

По инициатива на главния прокурор ще има и среща между МВР и правосъдното министерство за набелязване на конкретни действия по подобряване на издирвателната дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Позиция

преди 6 години

Да не се допуска кремация на убиеца!!!

24

takeda

преди 6 години

Единственото,което ме радва четейки подобни *** заглавия и статии,са коментарите на хората под тях! Че немалка част от обществото е наясно какво става,че немалка част от обществото е будна........И може би има някаква надежда! Благодаря ви будни БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23

Анонимен

преди 6 години

Нито един от управниците не коментира статията на Лилов. Това ако не е доказателство за правотата му, здраве да е! Да не говорим, че само2 медии имаха куража да я публикуват...

fallback