Снимка: Архив, Булфото
fallback

Прокуратурата ще настоява Йоан Матев да получи максималното назакание затвор 12 години за убийството на Георги в Борисовата градина. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Oще по темата

Днес Софийска градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу 20-годишния младеж. От експертизата по делото е станало ясно, че Георги е изживявал няколко минути предсмъртни болки, осъзнавал е какво се случва и е изпитвал чувство на ужас и обреченост. Затова и заключението е, че убийството е извършено по особено мъчителен начин.

"Съдебно-психологическа експертиза е установила, че Йоан Матев е вменяем", каза още Арнаудова. Нямало обаче обяснение на мотивите на убийството, тъй като двете момчета не са се познавали, а Георги е убит с един удар с острие 18 см и половина", пише "24 часа".

Матев не е давал обяснение до момента.

Утре предстои Софийският апелативен съд да реши дали 20-годишният младеж ще излезе на свобода или не.

Преди седмица съдия от Софийски градски Мина Мунджиева промени мярката му от "задържане под стража" в "подписка", тъй като изтекъл максималният срок, през който Йоан Матев може да бъде в ареста.

"За нас максималният срок е 1 година и 6 месеца, защото, когато той е задържан - той вече е бил пълнолетен", каза Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен (17)Тия дето са създавали наказателния кодекс са го писали минималистично, като за себе си и за ортаците си..

17

Анонимен

преди 6 години

Съдиите може би не са чак толкова виновни,колкото тези,които са сътворили кодекса в сегашния му вариант.Как по света убиеца се осъжда на до живот за убийство,а тук на по 5-10г.И то с право на намаляване на присъдата,ако се признае за виновен,или има "добро поведение"... .Това не е правова държава.Закона не защитава правата на жертвата да живее,а само на убиеца.Поне да пренапишем американската конституция,като не можем да поправим нашата.

16

Анонимен

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯТАПо долу Рени (5) казва, че не е българин.Но не това е главното. Щом умишлено е затрил невинен човек, заслужава много по-тежко наказание.Може да е нямал навършени 18 г., когато е убил момчето, но все пак е бил близо до пълнолетието си, а по времето, когато се е укривал, вече е бил пълнолетен, съзнателно укриващ се престъпник!

fallback