Снимка: bTV
fallback

Родителите на жестоко убитата Виола искат делото да се върне на първа инстанция и да се гледа от нов съдебен състав.

Oще по темата

Подсъдимият за убийството на Виола Николова – Стефан Станев, получи 25 години затвор. Той трябва да изтърпи присъдата си при първоначално строг режим. Станев призна вината си пред СГС и делото мина по съкратената процедура, но решението не е окончателно.

Родителите на убитата жена Райна и Валери Николови описаха необичайното според тях поведение както на Станев в съдебната зала, така и на съдийката и помощник-съдийката по време на делото.

"На мен ми направи впечатление, че съдийката и помощник-съдийката много странно ни гледаха. Започна процесът, но се усещаше едно бързане. Да може по-бързо да премине, всичко да се чуе, да се разгледа, и наистина успяха", коментира Райна Николова пред bTV.

Според родителите на Виола въпросите на съдийката подтиквали Станев да дава точно определени отговори.

"Съдийката попита обвиняемия дали се признава за виновен и му каза, че ако се признае, това ще облекчи положението му и ще намали присъдата. И то е ясно, че щом ще му се намали присъдата, той си призна всичко и мина по съкратеното производство", каза бащата на Виола – Валери.

"Станев през цялото време разиграваше някакъв театър. Това допадна, поне по мое мнение, на съдийката. Започна да съжалява без да влага никакви чувства. Говореше някакви несвързани неща, извинения, съжаления, и той бил родител", разказа Райна.

По думите на родителите на Виола жената е представила новия си приятел само веднъж. Били заедно от около два месеца, все още се опознавали, преди Станев да отнеме живота ѝ.

"Виола беше изключително добросъвестна, мила, почтена, честна. Затова и толкова бързо си отиде – тя не можеше да таи злоба, не беше интригант", каза майка ѝ.

Родителите на Виола допълниха, че по време на делото Станев така и не се е опитал да установи контакт с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Мариана Иванова

преди 6 години

Това псе заслужава доживотен затвор не мога да разбера защо при такова зверско престапле ние той получава само некви 25 годинки той много добре е знаел какво прави кво си измиват ръцете че бил болен това е българския закон безразличие и не само за този случай а към всички такива.....за такова жестоко престъпление трябва до живот без право на замяна или нещо подобно.....

20

Еска

преди 6 години

До КикоБог ще се погрижи, той си знае работата. Но е жалко, че красивото момиче си отиде и то по такъв ужасен начин.

19

Елла

преди 6 години

До АнонименМм, да-а, класика в жанра от безпринципните хора, жертвите сами са си виновни; ако би мирно седяло- не би чудо видяло, преклонена главичка-сабя не я сече и те така... Български работи=страхливи и безпринципни работи. Нямаме кураж да се борим за истинска справедливост и принципи, за това е по-лесно да обвиняваме жертвите.

fallback