Снимка: Булфото, архив
fallback

Съдът върна на работа шефа на охраната в АЕЦ "Козлодуй". Пешко Караджов беше уволнен след шумен скандал с видео, в което заплашва и унижава полицай.

Oще по темата

Уволнението му стана факт след намесата на премиера Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова.

Магистратите обаче решиха, че освобождаването на Караджов е незаконно, защото вече е бил наказан със забележка и след това не са спазени процесуални правила, допълва Нова тв.

Сега централата трябва да изплати на Караджов обезщетение от близо 16 000 лева.

Присъдата може да се обжалва, но съдът разпореди парите да бъдат изплатени веднага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

чичо

преди 6 години

Хора, какво уволнение, този Пешко трябваше да е обвиянем - за обида, хулиганска проява, заплаха и оказване на натиск на полицай!!! Намесата на премиера беше бутафорна. Уволнението няма отношение към криминалното деяние! Белезници, съд и затвор, а не уволнение... Полицаят нямаше кураж да го арестува, а беше длъжен!!!

36

риторично

преди 6 години

До АнонименКогато стигна тяхното ниво на увълчване, ще се влея в редиците на охранителите, засега какъвто и да съм, имам някакъв запазен нормален разум и човечност.

35

Инженер

преди 6 години

Чудесно, сега всяко шефче на нещо (отделче, службица, агенцийка, общинка) може да безчинства както си иска: Да нарушава закона, да заплашва полицаи, да се държи нагло и безпардонно и да дерибейства. Не само, че няма да го накажат, ами и ще го наградят с 16 000 лв. Само че, благодарение на тази безнаказаност, утре някой от тези, поркан като ***, ще прегази детето ви, и ще му се размине.

fallback