fallback

Войната по пътищата почерни стотици семейства у нас. Сред хората, чийто живот се е променил завинаги, са и родителите на 16-годишната Петя Йорданова от Русе.

Момичето загина на бул. "България" преди 8 години, след като бе блъснато от тежкотоварен камион.

Датата 20 май 2009 г. се оказва фатална за отличничката от Математическата гимназия в Русе. Бързайки за училище, тя пресича тичешком пътното платно, което временно е двупосочно заради ремонт на булеварда. За нещастие е ударена от камион и загива на място.

"Тогава подлезът беше неизползваем, и то с години неизползваем. Това принуди Петя и много други хора да пресичат отгоре по булеварда. Веднага след инцидента общинарите се задействаха", сподели пред Bulgaria ON AIR бащата на Петя.

Три месеца след инцидента виновният шофьор се споразумява с прокуратурата за условна присъда от 10 месеца и половин година без книжка. Това обаче не удовлетворява почернения баща.

"Моето желание е да има реални наказания, а не само на книга, защото лошото е, че законите не се спазват. Виновни са цялата структура на правораздаването, защото ако има ефективни наказания, хората биха се замислили за нарушенията, когато знаят какво ги очаква", убеден е Пламен Митев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Тоя протест е в полза на алчните гербаджии и олиготата от пп с наркомански физиономии, не се наядоха!Музика за техните уши - Видиш ли, и народа иска още по-строги санкции - направо разстрел на пътя за превишена скорост! Те следващите избори наближават, тогава ще види шайката кон боб яде ли, свърши вашата! А междувременно - за лекарства да ги давате парите които дерете от българите, имащи греха да са шофьори в страната на тиквата, който ги има за бездънна касичка и тръска ли тръска

21

Анонимен

преди 6 години

шофьорите - най - удобната изкупителна жертва на всички! Спрете се вече, оляхте се, оср,ахте се! тоя да беше научил дъщеря си как да пресича безопасно, а не да жадува за отмъщение към шофьорите! Не си си свършил както трябва работата с възпитанието на дъщеря си, колега и при това говорим за 16 годишен човек, не за детенце!Как така се вдигнахте в 6 града спонтанно, а нищо подобно не се организира срещу циг,анските престъпления, дори в последните дни! Нагласен е тоя протест за мен!

20

Анонимен

преди 6 години

каузата на почернения баща трябваше да бъде, да се обяснява на пешеходците че кола а още повече камион не могат да спрат мигновено, като те изскочат на пътя! И че си има специално определени за пресичане места, и който не спазва това, си поема риска!!! А неговата щерка, пресичала в нарушение - бягайки пред камион! Е какво да направи шофьора на камиона! Да я беше научил да не прави такива изпълнения, а не да хвърляш вината по шофьорите, щото изобщо не си прав! Все шофьорите виновни, ай сиктир!!

fallback