Стефан Станев Снимка: Булфото
fallback

Срещу Стефан Станев, който уби по жесток начин приятелката си Виола, са подадени серия от жалби от бившата му съпруга, както и от нейни близки. В прокуратурата имало 5 преписки, но само по една имало образувано разследване за закана за убийство, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Oще по темата
Установени са нарушения на прокурори, както и пропуски в работата на МВР.

Проверката е назначена след обръщението във Facebook на бившата съпруга на Стефан Станев - Благовеста Пенева. В него тя разказва, че мъчително си представя последните часове на Виола, защото е била подложена на подобен ужас и заплахи. Тя обяснява и че от 2015 досега получила редица откази от прокуратурата по нейните жалби.

През 2016 година, когато Станев за пореден път заплашил бившата си жена, прокуратурата отказала да образува разследване без мотиви, каза Цацаров. Следващата жалба е отхвърлена с мотива, че Стаменов е лекуван от психиатрично заболяване. Следват още няколко жалби, отново с отказ да се образува разследване. Заради всичко това започва проверка на прокурорите, отказали да образуват разследване.

Цацаров поясни, че сигналите се свеждат до обаждания по телефона, които започват с думите: "ще те убия" и приключват с "приготвил съм ти инвалидна количка".

"Ако ние си бяхме свършили работата, дали щеше да се стигне до това?", попита главният прокурор, цитиран от "Фокус".

Градският прокурор на София Емилия Русинова каза, че до края на септември прокуратурата очаква да приключи разследването срещу Стефан Станев. Разпитани са редица свидетели, а вече е назначена и психиатрична експертиза. Очаква се и ДНК експериза.

На 23 юни Стефан Станев уби по особено жесток начин приятелката си Виола, а след убийството звъннал на своя близка приятелка и й казал какво е сторил.

Момичето и приятелят й се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв.

Станев бе задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 6 години

Полицаите не работят искат пари, прокурорите не работят защото са недосегаеми, съдиите не работят защото са много милозливи и се грижат за престъпниците, държавата не работи защото е на автопилот и закриване.

44

ахахах

преди 6 години

"друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин" и е изпържил и малкото мозък който е имал.

43

Анонимен

преди 6 години

"прокурорите" ами те хората са там само заплата да взимат.

fallback