Снимка: архив "Булфото"
fallback

Купуване на лекарства с изтекъл срок на годност, на по-скъпи от договорените в една процедура, на такива, отпаднали от позитивния списък и други нарушения откриха разследващи в Специализирана болница за активно лечение по онкология в София.

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем директора на болницата д-р Валентин Ангелов. Той е обвинен в безстопанственост и нанесени щети на лечебното заведение за над 1,9 млн. лева.

Oще по темата

Нарушенията са свързани с провеждани под ръководството на д-р Ангелов обществени поръчки за доставка на лекарства в периода 2013 г. – 2015 г.

Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура, се казва в съобщение на прокуратурата.

Установено е, че са заплащани и доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени.

Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

Валентин Ангелов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС. Досега са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза. Разследването продължава. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Евала на Китай. Досега да са го пуснали да храни акулите.

20

Анонимен

преди 6 години

Бойкова работа. Не стига, че не вкара старите в затворите, а създаа и нови. И както виждам, че се влачи делото, и тоя ще се отърве. Явно няма право в тая държава. Дано поне кръвопийците от съдебната система му смъкнат 2 пъти повече отколкото е крал на тоя. И на всички като него. Големи рушвети искат от там.

19

Aspiri

преди 6 години

O, bg terorist?!

fallback