Митов с адвоката си Ина Лулчева. Снимка: БТА
fallback

Бившият министър на външните работи Даниел Митов беше обвинен в безстопанственост. Той се яви в столичното следствие, където престоя около 30 минути, предаде БТА.

Oще по темата
Пред журналисти Митов коментира, че в случая нямало извършено престъпление, а целта била да е "поредният от група министри, който трябва да се види, че влиза и излиза" в следствието.

Митов беше обвинен, че е подписал договори, свързани с пътувания на служители на МВнР.

Според държавното обвинение, сключвайки споразумения към договор с МЗХ, Даниел Митов е задължил МВнР да преведе на търговско дружество 700 000 лева чрез МЗХ.

Ексминистърът не предвидил контрол по изпълнението на ценовото предложение по така сключените споразумения, според прокуратурата. Става дума за периода 15.01.2016 г. до 31.07.2016 г.

От това са последвали значителни щети за МВнР в размер на 494 458,04 лева.

Даниел Митов е с мярка за неотклонение "подписка“.

По същото наказателно производство на 4 май обвинение беше предявено и на бившия заместник-министър на външните работи Христо Ангеличин. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ЛОШО

преди 6 години

Явно Цацаров и Прокуратуратан си измислят престъпления за да им върви Бизнеса .Нито едно повдигнато в Съда Обвинение няма , откакто Цацаров е Главен Прокурор .Хвърля брашно Прави Мъгла .

23

Кажете

преди 6 години

Коя е фирмата в крайна сметка.

22

пенсионер

преди 6 години

Е къде отишли парите за пенсии.Кат гледам на всички величия все едни и същи лица им са адвокатит.Не ми се вярва да ги осъдят след като при толкова дела за толкова години Цветанов слава богу все още не е осъден и не е в затвора .

fallback