Снимка: Flickr
fallback

Прокуратурата започва проверки и в Националната електрическа компания. Разследващите работят по дело за безстопанственост, обясни прокурорът Емилия Варадинова и допълни, че то се води срещу неизвестен извършител.

Варадинова отказа да коментира дали разследването е свързано с консултантски договори за АЕЦ "Белене".

"Проверяваме договори, които са били сключени от НЕК с консултантски фирми и договори за правни услуги при наличие на собствен административен капацитет за изпълнение на тези дейности", заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Oще по темата

"Прокуратурата започна проверки в НЕК по сигнал на ДАНС", обясни прокурор Арнаудова.

"В момента се изискват документи от сградата на НЕК, тъй като в сигнала, който сме получили от ДАНС, тези обстоятелства са изнесени като данни и ги проверяваме", добави тя.

Във връзка с проверките в АПИ и КЕВР и дали действията там продължават, Румяна Арнаудова заяви: "Изискването на документи и по двете разследвания приключи във вчерашния ден. Продължаваме действията си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

/БЪЛГАРИН

преди 7 години

До Анонимен ОСЪДЕН МИНИСТЪР ПРЕЗИДЕНТ ДЕПУТАТ --НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДОКАТО НЕ СЕ СЪЗДАДЕ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ С НЕОГРАНИЧЕНИ ПЪЛНОМОЩИЯ ЗА АРЕСТ ---ДОРИ И В НС ПРОКУРАТУРАТА И НА ГЛ ПРОКУРОР ПЪРВО ЗАТВОР---ДО ИЗЯСНЯВАНЕТО НА СЛУЧАЯ И Т Н ----ПОДЧИНЕНА Е САМО НА ПРЕЗИДЕНТА И ОТГОВОРНОСТА НОСИ ТОЍ

10

Това е

преди 7 години

Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.

9

Анонимен

преди 7 години

А в парламента кога???

fallback