Снимка: архив Булфото
fallback

Освен сигнал от ОЛАФ за нередности при изпълнение на строителните дейности при изграждането на магистрала "Марица", прокуратурата е получила сигнал и от двама депутати през месец юни 2016 година.

На 17 септември след извършена тримесечна проверка специализираното звено антикорупция започва досъдебно производство, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че се разследва безстопанственост и длъжностни престъпления при изграждане на АМ "Марица" ЛОТ -1.

Oще по темата

Арнаудова посочи, че след 5-месечното разследване прокуратурата е стигнала до информация, според която 50 млн. лева са изразходени в нарушение на закона.

"Касае се за допълнително извършени дейности извън изграждането на 31 км отсечка Димитровград-Оризово", посочи Арнаудова пред БНТ. Тя поясни, че отсечката е трябвало да бъде изградена за 25 месеца от подизпълнител, но това не се е случило.

"Самият изпълнител е посочил, че е налице т.нар. форсмажорно обстоятелство – имало е преовлажняване на почвата, Вместо да се наложи на същия изпълнител да реши проблема, АПИ избира друга фирма - "Пътища - Пловдив" за 51 млн. за стабилизиране на почвата. В момента лицето, което представлява интерес за Прокуратурата от АПИ не е служител там, напусна, мотивира лични причини. Става дума за инж. Лазар Лазаров, който напусна АПИ малко преди да започне нашето разследване", уточни тя.

По думите й бившият председател на Надзорния съвет на АПИ Лазар Лазаров, който вече не работи там, просто е поръчал на своите служители да се проведе търг за въпросните над 50 млн. лева укрепителни работи на "Марица", без да потърси решаването на проблема от основния изпълнител.

"Това се е случило на 30 юни 2015 г., на 31 август е изплатена сумата", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

тя

преди 6 години

Пиши си го как си требва - ОТКРАДНАТИ!

37

Прост превод

преди 7 години

Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.

36

Анонимен

преди 7 години

Дали са изхарчени редно или нередно зависи от гледната точка. Кой знае какви ватикански шадравани и лувърски картини има в някои китни къщички в Банкя.Абе жалка история. Имаме нужда от чистка като тая в Румъния - върхушката в затвора и назначаване на млади, кадърни хора без минало в терористичната социалистическа полицейщина. Иначе оправия няма, ще си ги сменяме същите познати мутрагенти на ротационен принцип.

fallback