Снимка: Булфото, архив
fallback

Спецзвеното "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем Мирослав Николов, който беше изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" по време на правителството на Пламен Орешарски.

Според обвинението той е извършил за умишлена безстопанственост, от която е настъпила щета за фонда в размер на 19 950 лв.

Oще по темата

На 26 февруари 2014 г. Николов е сключил договор за консултантски услуги в областта на връзките с обществеността и публичните комуникации с търговско дружество за близо 20 000 лева.

Във фонда обаче има цяла Дирекция "Връзки с обществеността, протокол и координация", в която работят достатъчно на брой служители, които да свършат работата, за която била наета фирмата.

Освен това, въпреки че договорът не е бил изпълнен и не са извършени договорените дейности, на 9 юли по разпореждане на Мирослав Николов било извършено плащане към търговското дружество.

Мирослав Николов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Гошо ТъпотоРеволюция

преди 7 години

Миро и Виолета милиони прибраха и откраднаха служебна кола, пък сега ще го съдят за 20 хил.

4

TheDumb

преди 7 години

Това е нагледен урок как се ползва прокурорска бухалка. В тоя фонд толкова милиони се крадат ежемесечно, а обвиняват шефа за 20 хилки... Центрират му баланса на човека да си знае мястото...

3

Анонимен

преди 7 години

Колко много са излишни в ДФ"Земеделие" Само един на съд, чудна работа.

fallback