Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Дали има престъпление против политическите права на избирателите? Това ще проверява прокуратурата.

Причината – блокадата на границата от страна на симпатизанти на Обединени патриоти, които спряха автобусите с изселниците в Турция на 24 март на  ГКПП "Капитан Андреево".

Oще по темата

До главния прокурор Сотир Цацаров са били изпратени много сигнали от граждани за това, са били извършени недопустими действия срещу гласоподаватели и граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание.

Той е изпратил всички сигнали на Софийската градска прокуратура, която ще направи проверката, съобщиха от държавното обвинение.

В сигналите се твърди, че кандидати за депутатите и техни съмишленици са заплашвали избирателите и са упражнили насилие върху тях. Според сигналите има данни за престъпление съгласно НК.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан преди дни обяви, че ще настоява Сотир Цацаров да поиска имунитетите на водачите на патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, защото те са попречили на изселниците да упражнят правото си на глас.

От прокуратурата обясниха, че на кандидат депутатите, които са с имунитет, ще бъде направена лична проверка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

тия хора уж на избори ги извозиха разходка - една лична карта е достатъчна, те помъкнали багаж като за гастърбайт в Германия, една даже два стола застъргала по пътя, не им ли обясниха, че в секциите има къде да седнат

12

Анонимен

преди 7 години

Сами казаха обединените мъжльовци, попречихме им...сега пък нямаше пречка...е на това се вика лицемерие. Браво на мистър ***...но това няма да спре българия да върви все назад и по назад. Тази жена ще ви излене през носа! Обединени пpостаци!

11

Анонимен

преди 7 години

"Хората защитават БългарияНе ви ли е срам да ги разследватеКога ще разследвате тези с амтобусите"Защитават България КАК?С бутане на жени...да, много добре показаха Ганьовската култура!Къде бяха тези п.омияри като измислеха закони??? Мислите, че това ще остане така?Знаеш ли колко хора след тая случка съжаляват, че не са отишли да гласуват?

fallback