Снимка: Архив, Булфото
fallback

Окръжният съд в Добрич постанови година и половина "лишаване от свобода" за мъж, заплашвал съседи с убийство, съобщиха от институцията.

Конфликтът между 43-годишния Хюсеин Х. и съседите, с които живеел на един етаж в жилищен блок, тръгнал заради безстопанствени кучета.

Мъжът хвърлял от терасата на жилището си храна на бездомните животни и им давал вода. Кучетата влизали във входа и спели пред вратата на една от съседките. Жената не можела да излезе сутрин от дома си, тъй като се страхувала от животните, които лаели и се спускали към деца и възрастни, поясняват от съда.

Потърпевшата поискала съдействие от общината срещу безстопанствените животни. Така от общинския приют прибрали две от кучетата, което предизвикало агресията на мъжа. Хюсеин Х. започнал да крещи, да обижда двете съседки на етажа, да говори нецензурни думи и да отправя заплахи за убийство, заради което те изпитвали основателен страх, допълват от съдебната институция.

Окръжният съд е постановил присъдата след обжалване и протест от защитата и прокуратурата срещу определеното наказание от първоинстанционнен съд.

Магистратите в Добрич посочват, че подсъдимият е лице с висока обществена опасност - осъждан нееднократно, с лоша характеристика и напълно безкритичен към стореното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Не е ли по добре да му хвърлят един хубав бой на мъжа?Да му счупят я крак, я ръка...и после ще е мил и любезен.А кучетата...кучетата ги яли

29

Американ

преди 7 години

До 22:Знаеш от опит ли, като слаб в ума?

28

Наблюдател

преди 7 години

До 30:Нещи си куц в главата, та ще обясня като за тебе:Тоя е правилно осъден, че даже е малко.А тия с бухалките би трябвало да са за опит за убийство и средна телесна повреда и да са за минимум 10 години. Защо е така? Ми защото българите са с малко акъл подкупни твари.

fallback