Снимка: архив Булфото
fallback

Съдия Владимир Астарджиев отстрани адвоката на акушерката Емилия Ковачева от съдебната зала и го глоби 5 лв.

Това стана в края на заседанието по делото срещу Ковачева. Срещу нея е повдигнато обвинение за опит за убийство на новороденото момиченце Никол.  На предишното заседание в края на януари той отново беше предупреден от съда.

Oще по темата

Отстраняването на адвокат Владислав Янев беше затова, че той на два пъти през няколко минути поиска отвод на прокурора Николай Христов. Част от тактиката на защитата е да иска на всяко заседание отвод на съда и прокурора.

По-рано днес съдията изпрати 3 писма до председателя на Софийския градски съд, до СЕМ и до БНТ по повод това, че медиите притискали с въпроси акушерката Ковачева в коридорите на Съдебната палата.

"Подсъдимите не са мечки, а в съда няма да се правят панаири", отсече Астарджиев, цитиран от "24 часа".

Писмата бяха пратени след оплакване на адвоката на Ковачева Владислав Янев, че заради медийните атаки срещу клиентката му, тя била психологически изтормозена и не можела да участва пълноценно в заседанието.

Делото продължава на 10 април, когато ще се гледат видеозаписи от камери, заснели стаята на новородените в "Софиямед". На тях се вижда как жена, приличаща на Ковачева, удря с ръка и с шише едно от новородените.

Експерти казаха днес, че по профила, осанката и косата може да се определи, че жената прилича на Емилия Ковачева.

На следващото заседание обаче ще бъде изслушан и антрополог, който да посочи дали жената на записите е именно Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

АНОНИМЕН

преди 7 години

КАкви 5 лева това за награда ли е,от страхлив съдия,глобата е до 500лева,но това е НАШЕ МОМЧЕ и ние се подържаме.

27

Годзилчо

преди 7 години

Адвоката разбира ли че за неговата подзащитничка е по здравословно да е в затвора.На свобода може да и се случат разни неща,падат предмети,язовири прииждат,коли хвърчат.

26

анонимен

преди 7 години

каква е тази глоба от 5 лева,за хулиганско поведение в съдебна зала,като максималната е до 500лева.На следващото съдебно заседание ще бъде по нагъл.

fallback