Архив: Булфото
fallback

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели на първа инстанция дело срещу бившия варненски общински съветник и бизнесмен Веселин Данов. Решението е на Варненския окръжен съд и е за отнемане на имущество на стойност 4 192 501 лв.

Данов ще се раздели с имоти на обща стойност близо 4,2 млн. лв. Сред тях са хотел "Ной" в местността Кабакум, жилища във Варна, стопанска постройка в Шумен, земеделска земя на територията на няколко населени места в община Аврен, гори на територията на община Трявна и пистолет "Глок". На отнемане подлежат и суми от продажба на ниви и автомобили.

Oще по темата

Процедурата срещу Данов е по реда на Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност след влязла в сила присъда срещу него за участие във въоръжена организирана престъпна група за склоняване към проституция и пране на пари.

През 2009 г. Веселин Данов постигна споразумение с Варненската окръжна прокуратура по т. нар. мегадозанание и получи 3-годишна ефективна присъда. Заради добро поведение той беше освободен предсрочно от затвора. Освен че е бивш общинар, Данов доби популярност след участието си в телевизионен реалити формат.

Решението за конфискация подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

готин

преди 7 години

ама не е само тои,тия от парлемента всички са за ревизия,и направо СЦЗто и от там да обжалват,малко да полежат 5,6 г и да видят как е

13

месара

преди 7 години

е защо толко грубо , ми те имотите или са на жена му , или са наследство от баба му , той даже не знае за тях - разбрал за тях от телевизията !

12

Анонимен

преди 7 години

Qsno li e zashto nqma za prilichni zaplati i pensii?

fallback