Снимка: архив Булфото

Апелативният специализиран наказателен съд реши да пусне от ареста Ценко Чоков. Кметът на Галиче, прочул се като страшилището на Северозапада, излиза на свобода под гаранция от 10 000 лева.

Това стана възможно след като съдът промени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в "парична гаранция".

Още по темата

Апелативният спецсъд пусна под домашен арест и сина на Ценко Чоков, Мартин Чоков. Неговата мярка също бе променена от "задържане под стража".

Със същото решение на съда са изменени и мерките за неотклонение и на двама от групата на Чоков - Иван Тодораков и Димитър Каменов. Те излизат на свобода срещу "парична гаранция" в размер на по 5 000 лева.

Решението е взето от и.ф. председател на съда Даниела Росенова,  Даниела Врачева – докладчик и Димчо Георгиев, който е бил на особено мнение.

Кметът на Галиче, синът му и групата му бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май миналата година.

Всички бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали.

Самият Ценко Чоков бе обвинен и като ръководител на групата и за нанасяне на лека телесна повреда. Синът му, освен за участие в групата, е обвинен и за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase