Снимка: архив "Булфото"
fallback

Скандалната миска Анита Мейзер, която бе осъдена за убийството на съпруга си Николай, опитва да излезе от затвора.

Адвокатът на "черната вдовица" е внесъл искане за промяна на мярката й за неотклонение "задържане под стража". Предстои то да бъде разгледано следващата седмица от Варненския окръжен съд, съобщи "Дарик".

Мейзер бе осъдена на три години затвор за убийството на Николай и за предлагане на подкуп на полицай. След като чу присъдата си на 22 декември, миската бе отведена в затворническото общежитие в Сливен.

Oще по темата

Мотивите, с които защитата ще иска Анита Мейзер да излезе на свобода до окончателното приключване на делото, са чистото й съдебно минало, съдействието от нейна страна на разследващите, както и проявите на самокритичност. Това обясни адвокатът й Олег Атанасов.

Здравословното състояние на Мейзер е добро.

Адвокатът смята, че публичната известност на 52-годишната миска е причината тя да бъде осъдена и да се намира зад решетките.

Според Атанасов тиражираната теза, че Мейзер може да е убила мъжа си заради пари, е елементарна.

"Човекът с парите в семейството е била Мейзер. Близките на Николай знаят, но не казват каква сума е имал той. Става въпрос за няколко хиляди долара", коментира адвокатът.

Защитникът нарече "престъпление" появили се снимки в медиите от аутопсията на културиста. Той обясни, че прокуратурата вече се е самосезирала и е започнала проверка за изтичането на кадрите.

Заседанието на Варненския окръжен съд, на което ще бъде разгледано искането на Мейзер за по-лека мярка, е насрочено за 24 януари.

Културистът Николай Димов беше открит мъртъв на 14 август миналата година.

Според обвинението смъртта е настъпила по време на "експеримент".

По настояване на съпруга си Мейзервързала с т.нар. "свински опашки" краката, ръцете и врата му. Целта била Димитров да демонстрира силата си, като ги скъса. Демонстрацията трябвало да бъде записана на видео.

В последните си думи пред съда през декември Мейзер каза, че със съпруга си имали чудесни взаимоотношения, но понякога той проявявал странни желания, които тя изпълнявала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 години

Мис Вълкодав зад решетките. Да не вземе да охапе още някой съпруг, че много и станаха вече.

32

Анонимен

преди 7 години

Защо медиите спестяват факта че този и е третия МЪРТЪВ съпруг.

31

ЗАЩО

преди 7 години

Интересно защо има рана на носа Голям оток на окото Защо няма записа който тя е правила Защо е изключила камерите Защо е било тъмно в стаята -нали снима Защо има много насинявания на гърба На разпита тя не може да връзва свински опашки -явно жертвата сама си е стягал ДВЕ свински опашки на врата до безкрай Това е безумие

fallback