Снимка: Булфото, архив
fallback

Районният съд в Бяла Слатина оправда кмета на село Галиче Ценко Чоков по обвинение за документна измама. Информацията беше потвърдена от адвоката на селския първенец Светла Генова.

Обвинението поддържа тезата, че Чоков, като кмет на Галиче, с измама е присвоил земеделски имот на И. Ковачева. Прокуратурата е повдигнала обвинението след сигнал, подаден от Веселин Тушинов.

На съдебното заседание обаче държавното обвинение не успя да докаже по категоричен начин, че Чоков е придобил имотите чрез измама. Ковачева пък обясни, че е получила 6 000 лева за сделката, като се е подписала под договора за продажба.

Графологичната експертиза от института по криминалистика и криминология на МВР също беше в полза на защитата на Чоков, пише "24 часа".

Решението на районния съд в Бяла Слатина подлежи на обжалване пред окръжните магистрати във Враца.

В същото време Светла Генова, която е бивш окръжен прокурор на Враца и настоящ адвокат с успешна практика в града под Околчица, обжалва решението на районния съд, с което Веселин Тушинов беше оправдан по друго дело срещу Чоков. Процесът се води за нанесени обидни квалификации срещу кмета на Галиче, а първият епизод от съдебната битка приключи в полза на Тушинов.

През последните дни пък магистратите отхвърлиха две наказателни постановления срещу Чоков. Първото от тях е заради фалшиви адресни регистрации, а второто - за нерегламентирано сметище край белослатинското село Галиче.

Така резултатът в съдебните спорове между Чоков и прокуратурата вече е 3:1 в полза на кмета на Галиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 7 години

Tejko i gorko na horata koito kasvaha 4e gi plaachi i bie 4okov i sinove tesi zigani oak schte tormosat horata ot seloto i tn kak eos oboden 4okov besobrasie ziganin tap mutra prosta

25

Анонимен

преди 7 години

А бре, такива роми като тоя гьзар на снимката са с мнго привилегии в Бьлгария!

24

Шоп

преди 7 години

Само много прос човек може да вярва, че някой с положението на Чоков ще си сложи главата в торбата за една нива от 6000 лв.Аз се хващам на бас, че при него всичко е изрядно, поне откъм документи. Очевидно е, че човекът има акъл в главата си поне колкото Цацаров.Някой трябва да потърси сметка на прокурорчетата, които само хабят административен ресурс.

fallback