Снимка: Reuters, архив
fallback

Задържаха за 72 часа холандеца, който опита да убие жена в центъра на София. Арестуваният е 30-годишният Х. Дейвид с нидерландско гражданство, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Вчера призори, около 05.35 ч., на ул. "Гурко" срещу Телефонната палата Дейвид нападнал жената, като забил нож в шията й. Пострадалата била със засегнати мускули на шията, активно кървящи кръвоносни съдове, с порезна рана на горната устна, повърхностна порезна рана на дясната буза, счупване на носните кости и пр.

Oще по темата

При обход в района полицаи се натъкнали на зловещата гледка - две тела на тротоара. Униформените видели случилото се пред Телефонната палата и веднага извикали "Спешна помощ". Пострадалата била откарана в болница "Пирогов", където е направена спешна операция и състоянието й е стабилизирано.

Холандецът е задържан и тестван за упойващи или наркотични вещества в кръвта.

Х. Дейвид живее в България, като е с адресна регистрация в гр. Велико Търново. Предстои внасянето в Софийския градски съд на искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Адвокат

преди 7 години

До АнонименИмето му е "Х.Дейвид" и е написано. Познай каква раса е....

8

Гражданин

преди 7 години

Би било добре общината да измие тротоара- и вчера и днес на тротоара има кръв. А това е центърът на София. Вчера беше отцепена тази част на тротоара- днес не е, а кръвта по същия начин на 2 места до телефонната палата си стои и е отвратително, хората минават по нея.

7

Наблюдаващ

преди 7 години

Цели 72 часа?! Къде е БХК?

fallback