Снимка: Gettyimages
fallback

Полицията върна над 33 000 лева, златни и сребърни накити на две жени, потърпевши от телефонни измами в Бургаско, съобщиха за БТА от МВР.

Жените са пенсионерки и по аналогичен начин са били измамени по схемата "оказване на съдействие на полицейски служители".

Парите и накитите са намерени след залавянето на 67-годишен мъж от малкотърновското село Звездец. Той е участник в множество телефонни измами в Бургас. Играел е ролята на "муле" - пренасял парите, дадени от потърпевшите.

Документирането на цялата дейност на заловения продължава. Последните му два случая са от 28 и 29 ноември.

Тогава е участвал в измамата на две жени от Каблешково и от Айтос - на 76 и 75 години. Едната е изтеглила от банков клон близо 12 хиляди лева, а другата е предала над 20 хиляди лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

2 коментара и 3-я хейтър:) Няма угодия!!! Не е във властта на МВР да набива акъл на хората. Не може години наред да се тръби по всички видове медии,да се раздават листовки,да се правят беседи с гражданите и пак да се намерят толкова изключително *** хора да се вържат и да си подарят парите......

2

???

преди 7 години

Кка да кажа браво на МВР-то, когато връщат парите на двама измамени, а не връщат парите на няколко десетки хиляди измамени или просто ограбени?

1

Анонимен

преди 7 години

Браво на МВР-то.

fallback