Снимка: Булфото
fallback

Районната прокуратура в Харманли внася в съда утре искане за постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража" за 18 лица от бежанския център в Харманли, които са участвали в бунтовете в четвъртък, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

Oще по темата

Обвиненията срещу тях са за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Според държавното обвинение има безспорни доказателства, че въпросните мигранти са взели участие в безредиците.

Нови обвинения за повреда на чуждо имущество предстоят да бъдат повдигнати и след съдебно - оценителната експертиза на унищожените вещи в центъра, които са собственост на държавата.

Вещи лица ще изготвят също така заключения за нараняванията на участвалите в потушаването на конфликта полицейски служители, допълват от прокуратурата.

По-рано днес специализираният съд остави за постоянно в ареста Бахир Ярануал, който беше задържан, след като запали българския национален флаг по време на безредиците в бежанския център в Харманли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Всичките заснети с дърво и камък в ръката -в затвора и от там отнемане на правото на пребиваване и репатриране,който пали ,руши държавна собственост ,няма право на всякакво пребиваване в България,сега е момента да ги разпратим по родните им места,три пъти на ден храна,парно ,баня,здравно обслужване,мир,а те ще рушат и хвърлят камъни,Вън -с отнето право на пребиваване,или ПИ-АР -ът на Бойко свърши ,беше показан по телевизията и Край ,забравете защото сте прости...

6

Chubaka

преди 7 години

Аз по принцип искам да се изкажа можели ? Аз по принцип съм Сирийец но с българско сърце, ама сте много големи дръгели вие българи те, ако имахте инвазия от австрийци или швейцарски имигранти нямаше да се оплаквате ама понеже сме сирийци дай сега на колете а ? *** българи а забравихте през 1990 носехте сирийски обувки като лачени не бяхте виждали такива стоки

5

Анонимен

преди 7 години

Пъъъъъъй, ***'а му, то човек да не повярва чак... "Изключителен цинизъм и дързост..." Много правилно! Крастави шeбeци, дошли да разрушават държават и цивилизацията ни нямат място сред нас!Адмирации за съда!Браво!

fallback