Снимка: Булфото, архив
fallback

Най-вероятно днес Петър Низамов-Перата няма да дава обяснения в съда по делото за "лов" на бежанци. Веднага след това той щял да замине за Харманли "да буди народа".

Бургаският районен съд днес даде ход на делото срещу Петър Низамов и разпита експерти и част от свидетелите, пише "24 часа".

Показания дадоха момчета, които заедно с Низамов са били из Странджа на 10 април, както те обясниха - за барбекю и "да гледат за мигранти".

Според 24-годишният Илиян Парушев първо от храстите изскочил доста висок мъж и налетял на Перата като двамата се сборичкали. Чул Низамов да крещи: "Окото ми!"

Oще по темата

След това се появили и другите двама мигранти. Според Парушев нямало удари, а опит те да се съборят на земята, за да се неутрализират.

Обвинението разполага и с анонимен свидетел, който също е бил от групата, организирала похода си по Facebook, но вероятно той ще бъде разпитан в друго съдебно заседание.

31-годишният Низамов е обвинен за противозаконно лишаване от свобода на трима афганистанци, които междувременно бяха осъдени условно. Днес се разбра, че са напуснали бежанския център и са в неизвестност.

Адвокатът му Иван Стоянов определи процеса като политически. Той и колегата му Мартин Пеев настояваха да не се дава ход на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Lud

преди 7 години

Един човек да се застапи за родината си и вие плюете ...

36

Граничните защо не

преди 7 години

Граничните защо не си вършат работата както трябва? Щом властта е слаба народа трябва да се вдигне и да се защити от Ислямските нашественици сам. За задържането на нарушителите на закона да му благодарим всички. Ами ако задържаните афганистанци се окажат спящи клетки талибани или от друга терористична група, какво ще фъфлите тогава? Те афганистанците вече не могат да ги открият. Преди да хвърляте *** към патриотичната постъпка на Петър Низамов, замислете се малко.

35

Герой е Петър Низамо

преди 7 години

Герой е Петър Низамов-Перата. Вземайте пример от него, имайте малко чест и достойнство пред децата си и направете поне малко, каквото и да е да се опази България от тая чума Исляма и нейните разпространители. На всички да им се даде орден за патриотизъм! Полицаите трябва да им отдават чест, не да ги задържат.

fallback