Снимка: Булфото, архив
fallback

Две години затвор присъди Специализираният наказателен съд на Кирил Рашков - Цар Киро, за контрабанда на живак, както и за притежание на антични монети и украшения, които ромският барон не е декларирал.

Oще по темата

Освен това той трябва да плати и 10 000 лв. глоба, съобщиха от прокуратурата.

Цар Киро отговаря пред съда за това, че на 10 юли 2014 г. е пренесъл от Турция през ГКПП "Капитан Андреево" половин килограм живак, който е държал след това в Пловдив.

Освен това от началото на май 2014-а до ареста му през юли м.г. след уговорка с Радослав Петров се занимавал с наркотърговия у нас и в чужбина.

Самият Петров, който е с обвинение за "държане на 2,8 кг амфетамин" беше пратен от спецсъда за 7 години в затвора и му бешеналожена глоба от 50 000 лв.

Другите двама подсъдими по делото получиха условни присъди.

Михаил Демерджиев е осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв. за разпространение на наркотици.

Наказанието на Симеон Илиев е една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за незаконно държане на археологически ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Византия е виновна че ги е пуснала и легализирала по тези Земи , ако е нямало Византия сега един ром нямаше да има в Европа

13

ghahah

преди 7 години

той тия 2 години вече ги е излежал под домашен арест, т.е. нищо

12

Анонимен

преди 7 години

До Анонимено.л.и.г.о.ф.р.е.н киро

fallback