Архив: Булфото
fallback

Бившият министър на енергетиката по време на тройната коалиция и бивш депутат от БСП Румен Oвчаров вече е обвинен за АЕЦ "Белене".

Преди обяд той влезе в Столичното следствие, където, според неофициална информация, е призован във връзка с мегаразследването "Белене".

Oще по темата

"Аз съм доволен от обвинението, защото след толкова ровене и политически натиск от страна на г-н премиера Бойко Методиев Борисов аз съм обвинен за това, че съм допуснал да бъде подписано първото споразумение за АЕЦ "Белене" през 2006 г., което е в изпълнение на две министерски постановления и международен търг", каза Овчаров на излизане от следствието, цитиран от "24 часа".

Става въпрос за споразумението е с руската фирма "Атом строй експорт". Овчаров е четвъртият обвиняем за разследването с АЕЦ "Белене". Мярката му за неотклонение е "подписка".

При излизането си от следствието той съобщи, че миналата сряда американското посолство му е отказало виза, защото знаели, че има проблем с АЕЦ "Белене". Обяснинили му, че това е причина за отказа. Според адвоката му Васил Василев той щял да бъде оправдан.

За утре призовка има и бившият енергиен министър от първия кабинет на ГЕРБ Делян Добрев.

В края на октомври имунитетът му беше снет по искане на прокуратурата. Очакваше се да му бъде повдигнато обвинение за това, че като министър не е контролирал прекратяването на договора с арх. инженера по проекта "Белене" Уорли Парсънс.

Преди това с обвинения за ядрения проект се сдобиха бившите шефове на НЕК при управлението на тройната коалиция- Мартин Папазян и Любомир Велков, както и тогавашният енергиен министър Петър Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

сминдух енд чесън

преди 7 години

В САЩ като нещо представител , помощник на Бокова се е засилил да става или просто да похарчи някой лев от спестените.

29

Анонимен

преди 7 години

Да беше откраднал две кокошки !Отдавна щеше да в затвора !

28

Бо

преди 7 години

Ако го осъдят ще е първият осъден политик ... защо въобще си правят труда - има бюджет за приемане, референдум да се изпълнява ... пак ни отвличат вниманието.

fallback