Снимка: Архив, Reuters
fallback

Ямболският окръжен съд постанови ефективна присъда на Младен Костов от с. Малко Шарково, представил неверни документи и претендирал за субсидия за обработка на 47 дка земеделски имот, който не обработвал.

Костов като управител на "Агро-МК" ЕООД - с. Мамарчево е представил пред ОС "Земеделие" - гр. Елхово на 22.05.2013 г. неверни сведения в документи, че управляваното от него дружество е обработвало три парцела с обща територия 6 хка. Дружеството е трябвало да получи директни плащания от държавата под формата на субсидии.

При проверка било установено, че 4.7 хка от тази площ реално не се обработва от това дружество.

За това престъпление Младен Костов е получил наказание от 1 година "лишаване от свобода", което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Костов ще трябва да заплати и глоба в размер от 2000 лв.

Тъй като престъплението, за което Костов е осъден, е извършено в изпитателния срок на негови други две условни присъди, то той ще трябва да изтърпи и още едно наказание от година и половина при първоначален "строг" режим в затвор.

Така фермерът ще се окаже зад решетките за две години и 6 месеца при първоначален строг режим, уточнява "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

Време да изкарат тоя закон и веднъж завинаги всичко да де оправи писна ми

17

Анонимен

преди 7 години

Да и като идеш да земеш рента се не бил работил *** иначе самолет си купи *** тои да е само тои зарад тия простоти рода се намразиха деца си не говорят що щото лакомия че ще оре и ще копае дваисет години не сам я виждал на село зарад милото им тате дето ги свърши да се радва цял живот селски бизнесмен за тия земи и гори само ядове берем *** орат и копаят докато не се създаде закон всичко да се контролира от софия така ще е ще се мразим оня ще мрънка за кво излишни нерви

16

Анонимен

преди 7 години

Така, така да се научат тия селинджъри къде зимуват раците.Дядо ми е същия като тоя, но на него нещо не му се получи далаверата и умря от яд, че не можа да открадне някой лев.Всички дъртаци от комунизма са такива гадове.Ако може 1000 човека да откраднат 1000лв, с които няма да забогателят, но да няма 1 000 000 за един които наистина ще ги оползотвори по предназначение.Долни дърти комунисти!Всички са за затвора.

fallback