Снимка: архив Булфото
fallback

Членовете на Националната асоциация на работещите спешна медицинска помощ настояват в писмо до министъра на здравеопазването Петър Москов Министерството на здравеопазването да осигури юридическа защита на нападнат техен колега.

Oще по темата

Д-р Гергана Анчева е пострадала по време на дежурство на 27 октомври в Спешно приемно отделение на МБАЛ - Пазарджик, когато е била нападната от 18-годишен младеж.

Заради травмата тя беше настанена в отделението по неврохиругия на болницата. След инцидента нападателят твърдеше, че преди да удари д-р Анчева, тя го е обидила и че ще търси правата си по съдебен ред.

В писмото си от асоциацията посочват, че "дори д-р Анчева да е нанесла вербална обида на обвинителите си, в което не вярваме, това не оправдава физическата агресия, извършена над нея".

Ако здравното министерство не осигури юридическата защита на медика, от асоциацията допълват, че ще поемат защитата й.

В писмото се посочва, че след всеки акт на насилие над лекар, се отчита повишаване на броя на напусналите системата.

"С всеки напуснал спешен медик ще нарастват закъсненията за оказване на спешна медицинска помощ, което понякога ще бъде фатално за абсолютно невинни пациенти", добавят лекарите в писмото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 7 години

До Ochevidec na sluchkaОчевидецо, ти от групата на "протестиращите", докторката е казала да почака, защото е имало други, по-спешни. А пияниците с разкървавен нос, наистина могат да почакат малко. Но те са свикнали да бъдат глезени, на момента да получават, ако не - бият. Срамно е, това, което правят неговите приятели. Каквото и да муе казала, този бъдещ служител няма право да бие, при това такса че да предизвика мозъчно сътресение. Къде отиваш, младеж?! Не разчитай на "гръб", лошо си постла!

68

Анонимен

преди 7 години

Добре, обидите и непрофесионалното отношение на лекари спрямо пациенти не е ли тежко насилие?!!! И как не чух един лекар да каже, че колегите му нямат право на арогантно поведение към пациент, а все се обединяват около някой , когато същият не си е изпълнил съвестно задълженията! Значи те, в качеството си са лекари, се чувстват безнаказани у недосегаеми от закона. Как се нарича това, когато кажеш презрително на един тежко болен човек в спешното: Тоя тук да чака! ?Когато животът му може да виси на косъм. И пациентът според мен трябва да има равни права на качествено обслужване, независим

67

слободия

преди 7 години

Каквото и да си говорим,тъжната истина е че народа има да страда още много докато поумнее!Насилието под всякаква форма,още повече над лекар от който очакваш помощ,служебно лице,жена е висша форма на дивотия и идиотия!Какъв дебат има да се води тук по този въпрос?Разбрахте ли защо сме зле и няма да се оправи нищо?Който има акъл,да хваща пътя,няма място в Мутроландия.

fallback