Снимка: Dnes.bg
fallback
Глухонемият Васил Петров, обвинен в жестокото убийство на 84-годишната Дияна Андонова, остава зад решетките. Това реши окръжният съдия Екатерина Роглекова. 
Oще по темата
29-годишният мъж е задържан след ДНК анализ след друго блудство в село Първенец. На 1 септември той нападнал друга възрастна жена. Васил влязъл в дома на бабата, като започнал да я опипва.
 
Жената успяла да пусне телевизора и събудила съседите, тогава извергът побягнал. От сравнената ДНК проба станало ясно, че именно глухонемият млад мъж е автор на убийството преди 8 години.
 
Адвокатката на Петров - Елена Матева се усъмни в произхода на материала, използван за ДНК - анализ и заяви, че младежът не е добре психически.
 
"Той е глухоням, но освен това има психични отклонения. Направил е самопризнания само за да го пуснат да си ходи в къщи. На всички въпроси е отговарял с "Да". Според мен изобщо не е осъзнавал какво се случва. Той е кротко и добро момче, все още си играе с детски колички и не е способен да убие", каза Матева. 
 
На Васил обаче е направена съдебно-психиатрична експертиза, според която той може да носи наказателна отговорност.  Съдът прие резултатите от ДНК анализа и остави Петров в ареста, той като може да извърши друго престъпление или да се укрие. 
 
Ако бъде признат за виновен, той ще лежи в затвора до живот или присъдата му ще бъде от 15 до 20 години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Активист на БХК

преди 7 години

Пуснети момчето ве, ко толкоз е направилу...

12

Анонимен

преди 7 години

И ПАК яcтpeб

11

Живко Марков БНРП

преди 7 години

Подкупни адвокати.Къде са отрядите на Боян Расате да защитят народа?Бил луд пък му се иска.Няма такава държава!!!

fallback