Снимка: Булфото, архив

Арестуваният за изнасилването на едно от избягалите момичета от социалния дом в "Люлин", е задържан в ареста за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Йордан Георгиев до момента е осъждан 14 пъти за извършени кражби и грабежи.

Пострадалото 13-годишно момиче, заедно с още две деца от дом за настаняване в столичния квартал "Люлин", решили да го напуснат и през този уикенд да отидат на гости при позната на едно от тях.

Те нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на пострадалото дете.

За целта отишли на столичния пл. "Лъвов мост" , където малолетното момиче се запознало с Йордан Георгиев. Той й казал, че ще я заведе до заложна къща и двамата отишли до кв. "Враждебна". Там Георгиев й нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил.

После я завел във фургон в същия столичен квартал, където останала през нощта и отново е била изнасилена. На сутринта той я завел обратно на "Лъвов мост" и я пуснал да си ходи.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че пострадалото момиче е живеело в Центъра от семеен тип в "Люлин" от 2 седмици и явно не се е адаптирало. Две от децата са бивши възпитаници на дом "Пенчо Славейков", уточни тя.

"Разпоредих проверка веднага на всички обстоятелства, които са се случили в дома и с персонала. Към момента нямам окончателните резултати, но при положение, че децата са и заведени в училище и оставени там, не зная дали ще говорим за пропуски. По-скоро трябва да говорим за работа с децата, да задълбочим нашите усилия именно към най-тежкия проблем - деца с родители, изоставени от родителите си, за да работят в чужбина. Това за мен е много сериозно", коментира Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase