Снимка: архив, Булфото

Анита Мейзер се намира в много лошо здравословно състояние. Прочутата варненка не хапвала храна с дни зад решетките. Срещала се само с адвокатите си и се оплаквала, че страда от безсъние.

Анита се страхува дори за секунда да затвори очите си, за да не се преповтори като на филмова лента кошмарът от 14 август, когато любимият й мъж Николай Димов издъхна в семейната спалния след поредната ударна порция секс.

Тя все още не вярва, че Ники вече не сред живите. От мъка и плач брюнетката е смъкнала над 10 килограма. Постоянно треперела и не била в състояние да се концентрира.

"Всички приятели, които й останахме след драмата, защото някои побързаха да се отрекат от нея, като я нарекат убийца, се тревожим за състоянието й. Дочухме, че плаче с дни. Лабилна е, но отказва успокоителни. Не иска и никакви храни отвън. Дори черен шоколад отказа да й изпратим. Стопи се за седмици", издават пред "Уикенд" запознати с трагедията на миската.

Според самата Анита в нощта срещу 13 август мъжът ѝ решил да демонстрира силата си като къса свински опашки само със силата на мускулите си. Казал на жена си да пристегне ръцете краката и врата му с пластмасовите каишки.

Мейзер твърди, че идеята била тя само да снима. Мъжът ѝ лесно скъсал свинските опашки на ръцете и краката му и накарал Анита да сложи две на врата му.

Самият Николай на два пъти я призовал да пристяга повече. Докато мъжът ѝ се мъчел да скъса пластмасовите каишки, Анита Мейзер отишла на пазар. Когато се върнала, тя видяла, че Николай е мъртъв и започнала да удря и блъска тялото.

Според полицаите, дошли на място, бившата Мисис България повече се притеснявала какво ще кажат хората, отколкото от факта, че съпругът ѝ е починал.

Анита Мейзер бе обвинена за убийството на съпруга си Николай Димов на 13 срещу 14 август и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. На 23 август Апелативният съд във Варна реши да я остави за постоянно в ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase