Снимка: Булфото, архив
fallback

Върховният съд окончателно оправда бившия началник на пътния фонд Веселин Георгиев, съобщава БТА. Така на практика беше потвърдена оправдателната присъда както на първата, така и на втората инстанция.

Oще по темата

Прокуратурата твърдеше, че докато е бил директор на фонда в мандата на кабинета "Станишев", Георгиев сключил осем договора с фирми на братята си Бойко и Емил Георгиеви за над 38 млн. лв. Делото продължи близо седем години, преди да приключи на последна инстанция.

Магистратите са на мнение, че Георгиев не бил възложител на въпросните поръчки, а това са  били областните пътни управления. Те са сключвали договорите с фирмите на братята му "Биндер" АД, "Инмат" ООД и гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти". Тоест, след като фондът и Георгиев не са възложители, няма как да е нарушена забраната в Закона за обществените поръчки в тях да участват свързани лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Идеалист

преди 7 години

Само Митьо Очите беше осъден и малко лежа в затвора. Горкия човек, стана мъченик на български преход. Каква несправедливост, накрая му гръмнаха топките. Предлагам да подемем инициатива Светия Синод да го обяви за Мъченик!

26

Идеалист

преди 7 години

Само Митьо Очите беше осъден и малко лежа в затвора. Горкия човек, стана мъченик на български преход. Каква несправедливост, накрая му гръмнаха токите. Предлагам да подемем инициатива Светия Синод да го обяви за Мъченик!

25

Тихомир Томов

преди 7 години

До ?!? Човека , който застреля банкерката го направи публично и не се скри . Целта му беше да покаже сериозността на проблемите в страната .

fallback