Снимка: Dnes.bg
fallback

"Ришение вимето на народа". Такъв документ издаде Административният съд в Пловдив по жалба, свързана с оспорване на право на строеж в града под тепетата.

"Ришението" е взето преди няколко дни - на 7 юли тази година, става ясно от документа. До обяд в петък той все още стоеше некоригиран в сайта на пловдивския административен съд.

Чия е грешката едва ли ще стане ясно.

В дългия документ думите "решение" и "реши" се срещат на няколко пъти, но изписани вярно.

Дали някой невнимателен чиновник в последния момент е сложил заглавната дума с пловдивски акцент остава само да се гадае.

"Вимето" пък нека бъде техническа грешка с просто забравен интервал. Иначе ще останат неприятни асоциации за връзката между съда и народа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

аз

преди 7 години

100 % е някоя неграмотна мюсюлманка с подарена диплома...

51

Анонимен

преди 7 години

Без изненади! Шефът на Пд съд да проучи от кои учебни заведения са дипломите на състава, подписал това решение. Ясно - не е Софийският университет. Ясно е как се купуват дипломи. Ясно е как назначават съдиите. Крайно време е да закрием провинциалните университети, развъждащи неграмотни и негодни висшисти.Но вината е в несъществуващото средно образование - там на неграмотността. Да се върне методиката на преподаване отпреди 1990 - заимстваха я от най-престижните колежи за елита на западняците.

50

11

преди 7 години

Присмял се хърбел на щърбел...

fallback