Снимка: Dnes.bg
fallback

Племенникът на бившата първа дама на страната Антонина Стоянова – 43-годишният д-р Борис Кузманов и неговият колега д-р Христо Кунчев, получиха по година и половина затвор условно. Присъдата им беше потвърдена от Пловдивския апелативен съд. Те са признати за виновни за причиняване на смърт поради лекарска немарливост.

Всичко започва на 18 септември 2009 г., когато гинекологът д-р Кузманов оперира 77-годишната Елена Венкова.

След като излиза от упойката, тя получава болки в корема. Тогава племенникът на Антонина Стоянова й прави изследвания с ехограф и разбира, че в корема на жената се събира течност. На близките било обяснено, че това е нормално.

По-късно обаче болките станали нетърпими и гинекологът изписал хапчета за по-добра перисталтика.

На следващия ден двамата лекари разбрали, че пациентката е направила перитонит. Наложило се повторно да я оперират и тогава установили, че матката е пробита от предната хирургическа интервенция. Взели решение да я премахнат. Три дни след операцията Елена Венкова починала.

"Обвинението срещу двамата гинеколози е за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на професионално задължение или поради незнание", съобщиха от прокуратурата.

Д-р Христо Кунчев не е направил необходимите изследвания и не е назначил адекватно лечение, става ясно от мотивите на магистратите.

Това не е първият скандален случай, в който се замесва името на д-р Борис Кузманов.

В началото на юни 2011 година той беше арестуван с 11 грама хероин. Пред магистратите гинекологът обясни, че е наркозависим и че дрогата е за лична употреба. Тогава беше пуснат от съда срещу гаранция от 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

И защо има още хора, които се барят за легализиране та марихуаната

11

Анонимен

преди 7 години

Saschto oslovna oridada trabvasche da sa v satvora da ama ne tova e v bg

10

Анонимен

преди 7 години

Всичко започва на 18 септември 2009 год.............това не е първият скандален случай,в началото на юни,2011 год....значи,първият случай е 2011-та, а вторият - през 2009-та ?????????........................ей така като ги подредите,се чудя на кого съм дъщеря - на сина си или на внучката ?!?!?

fallback