Снимка: Булфото, архив
fallback

Окръжната прокуратура в Плевен постигна осъдителна присъда срещу двама мъже от село Ставерци, които са извършили серия от престъпления срещу самотно живеещи възрастни хора.

Съдът присъди 6 години и 8 месеца затвор на Марко и 10 години затвор на неговия чичо - Красимир, които ще излежат наказанията си при строг режим, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са извършили в периода от 18 ноември - 9 декември, 2015 г. много престъпления - кражби, грабежи и незаконно влизане в жилища, включително и насилие срещу собственици.

Разследването е установило, че двамата рушели здрави прегради и са влизали през нощта в чужди имоти.

Крали са вещи за бита, хранителни продукти и 638 лв.

При влизане в дома на 81-годишния Димитър Д. употребили сила срещу него.

Съдът постановил максималните присъди, предвидени в Наказателния кодекс за подобни престъпления. Двамата са се признали за виновни и затова съдът е намалил определените им наказания с една трета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Антиком

преди 7 години

До Анонимен 1972 г.USA сената иска съкращеване режима на притежание на огнестрелно оръжие.Благодарение на сенатора на Калифорния-най-мощната държава-щат РОНАЛД РЕЙГЪН, се запазва провото да ликвидираш нападателя си.

7

акс

преди 7 години

Както е тръгнало, в един момент ще започват да ги награждават..

6

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - 4: ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА "ПРОМОЦИЯ" ...ОТ НАШЕТО БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ПО СВОИТЕ ФУНКЦИИ ПРАВОСЪДИЕ , ПАРДОН - КРИВОСЪДИЕ ! А ДРУГИТЕ ПОБОЙНИЦИ И ОБИРДЖИИ КОГА ЩЕ ЗАЛОВИТЕ ?!... А ДРУГИТЕ ВИДОВЕ ПРЕСТЪПНОСТ - НА ПОВИСОКО НИВО /крадене на имоти , фирми , автомобили , с фалшиви документи , разпространение на наркотици на воля - вижте колко народ е съсипан от дрога и колко престъпления се извършват с помощта на дрога , убийства , самоубийства/! ИМА ОЩЕ ДА СЕ КАЖЕ ТОВА Е "БЪЛГАРИЯ" !!!

fallback