Борислав Балджийски с адвоката си Менко Менков. Снимка: архив, Булфото

Юрисконсултът на "Топлофикация" Петър Алексов е издъхнал, след като се спънал, вървейки назад, паднал и си ударил главата в метална шахта.

Тази хипотеза вчера изненадващо обявиха петима експерти в Софийския градски съд по делото срещу футболиста на "Славия" Борислав Балджийски, съобщава "Труд".

Още по темата

Вещите лица на практика отхвърлиха версията на прокуратурата, че Алексов е починал, след като паднал на земята от удар на Балджийски.

Това е второ медицинско заключение по делото. По-рано други експерти не стигнаха до консенсус как е настъпила смъртта на Алексов.

Според обвинението на 6 август 2013 г. Балджийски ударил Алексов, защото, докато минавал с автомобил по улица край столичното казино "Миленуим", юрисконсултът наругал приятелка на футболиста.

Малко преди полунощ Петър излязъл от игралната зала и тръгнал по тясната уличка. Тогава край него преминал тъмен на цвят лек автомобил Опел "Астра" с регистрация от София област. Колата била управлявана от жена и най-вероятно закачила със страничното си огледало Петър.

Според разкази на свидетели Петър нарекъл шофьорката и возещите се в автомобила "селяни". Тогава, афектирани от колата излезли двама мъже и започнала ръкопашна схватка. Единият от нападателите ударил по-силно Петър. Той паднал назад и ударил фатално главата си в ръба на бордюр, твърди обвинението.

Вчера обаче съдия Ани Захариева разреши на играча на "Славия" да пътува в чужбина за месец, за да се включи в мачовете на клуба за турнира Лига Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase